Să gătim împreună!
Să gătim împreună!

REȚETE

Ingrediente

500 gr. of Paste cu patru ouă - Macaroane scurte,
5 dl. pasta de roşii,
300 gr. castraveţi lungi,
600 gr. roşii,
8 fire de ceapă verde,
500 gr. ciuperci mărunte,
1,5 dl. ulei de măsline,
100 gr. rucola,
1 salată verde,
40 gr. capere,
1 legătură de busuioc,
sare,
oţet balsamic,
piper proaspăt măcinat.

Salată de paste cu roşii, ciuperci şi salată verde
încărcări: 2017 / 10 / 04

Mod de preparare

Se taie ciupercile în jumătăţi sau în sferturi, dacă sunt mai mari. Pasta de roşii se pune la fiert, se adaugă apoi ciupercile, ceapa tăiată cubuleţe şi se fierbe câteva minute. Se condimentează cu sare, piper şi se lasă la răcit.


Pastele se fierb al dente, se scurg şi se clătesc.


Roşiile se decojesc şi se taie în bucăţi mici.


Se taie castraveţii în felii subţiri.


Într-un vas se amestecă ciupercile fierte în pasta de roşii, castraveţii, busuiocul tăiat mărunt, caperele tăiate mărunt, cuburile de roşii, sarea, piperul, uleiul, oţetul balsamic.


Se amestecă cu rucola şi frunzele de salată rupte în bucăţi, apoi se serveşte.