Fondatorii
Fondatorii
noștri ne-au lăsat ca moștenire sârguința, dragostea pentru pământ, profesionalismul și starea de spirit ale unui antreprenor.

Istoria Companiei

Gyermelyi este compania de paste lider pe piața din Ungaria,
cel mai mare producător de ouă și un membru inevitabil din industria morăritului. Compania își
desfășoară activitatea agricolă, dezvoltată pe verticală, pe un teren de 8.800 de hectare.

 

1953_alapitas

1953

Înființarea cooperativei

Pe data de 21 ianuarie în anul 1953, douăsprezece fermieri din localitatea Gyermely decid că nu pot continua activitatea agricolă singuri - din cauza greutăților și a presiunilor politice - și înființează Cooperativa Petőfi.

 

1956

Revoluția Ungară

Revoluția din anul 1956 destramă complet ideea și inițiativa fermierilor, iar cooperativa se închide. Însă, în anul 1959 se readuce la viață cooperativa, dar de data aceasta cu 120 de membri noi, care vor începe să lucreze împreună pe o suprafață de 1500 acri cadastrale de teren și două foste moșii.
Fermierii trebuie să renunțe complet la ideea de a lucra pământurile individual, așa că beneficieze in urma agriculturii industriale.

1960_as_evek

 

Anii 1960

Bazele crescătoriei de găini ouătoare.

În urma exploatării pământurilor, mecanizarii utilajelor, introducerea îngrășămintelor și a pesticidelor, crește producția cerealelor. Alături de gospodărirea conștientă crește recolta, fapt ce constituie baza creşterii intensive a animalelor și în special a găinilor ouătoare.

 

 

1970

Construirea fabricii de paste

În anul 1970 guvernul decide că va construi o fabrică de paste făinoase și începe căutarea locului perfect pentru aceasta. Cooperativa cu o reputație excelentă din Gyermely se oferă pentru această sarcină și primește onorurile. În 1971 pornește producţia de paste făinoase, sub forma de asociere în participaţiune, cu participarea a doi comercianţi şi a unui investitor strategic. La sfârşitul anilor '70 se obţin rezultate frumoase. După acumularea de capital şi gospodărirea economică pe parcursul a două decenii, firma poate să-şi permită să se angajeze și la unele cheltuieli sociale. Sprijină construirea locuințelor familiale ale angajaţilor săi, dezvoltarea comunei Gyermely şi a localităților învecinate.

 

Anii 1980

Extinderea industrială și construirea morii

La mijlocul anilor '80, cooperativa cultivă deja terenuri la hotarele a patru comune şi, folosind posibilităţile economice, gospodăria agricolă comună începe extinderea bazelor industriale. Construieşte o moară, astfel asigurând aprovizionarea cu materii prime mai uniformă pentru fabrica de paste făinoase. În anul 1989 se realizează cu succes rodajul morii cu o capacitate zilnică de 120 de tone, intrând astfel într-o nouă ramură industrială.

 

1990

Schimbarea regimului

Pe parcursul schimbării regimului, nimic nu poate fi mai important decât menţinerea bunurilor materiale şi intelectuale colective. Cooperativa îşi restructurează activitatea ca societate pe acţiuni şi are loc nominalizarea patrimoniului. Fondatorii, acele persoane care s-au considerat întotdeauna proprietari şi care s-au comportat ca atare faţă de firmă, devin proprietarii reali ai companiei. Astfel, angajații pot primii acţiuni în funcție de munca prestată.

 

1992_takarmanykevero

1992

Producția de furaje

În anul 1992, o nouă fabrică de furaje se alătură sectorului de avicultură. La cumpăna mileniului, grupul de firme - prin diferite achiziţii - lucrează deja pe 9.500 hectare.

 

2001

Dezvoltarea tehnologiei

Datorită reconstrucţiei din 2001 şi dotării sale cu tehnologia Bühler, capacitatea morii ajunge la 300 de tone pe zi, iar pe lângă asta, crește semnificativ și cota de piață.

2001_tok

Datorită creșterii capacității de producție, în 2005 echipamentul se completează cu un dispozitiv automat de umplere a sacilor, precum şi cu ambalator pentru unităţi mici.

 

2003

Producția de sămânță de grâu

În 2003 integrarea se extinde, se construieşte unitatea producătoare de sămânţă de grâu, iar partenerii producători de grâu folosesc numai semințe Gyermelyi.

 

2006_tesztagyar

2003 - 2006

Noua fabrică de paste

În trei ani, se construiește un complex de fabrici de paste, care aderă la cerințele secolului al XXI-lea și include cele mai recente linii de producție și tehnologii de ambalare, împreună cu un amestecător de făină care oferă o aprovizionare sigură și optimă, și un depozit automatizat.

 

2008

Administrare precisă

În 2008 începe schimbarea, reînnoirea și uniformizarea utilajelor din secţia de cultivarea plantelor, care va permite introducerea precisă a cultivării de plante pe toate terenurile destinate acesteia de companie.

 

2011

Logistică

Evoluția spectaculoasă a companiei, pune în mișcare și sectorul de logistică. Pe lângă depozitul deja automatizat, se construieşte cea de-a doua unitate echipată cu aceeași tehnologie modernă. Aceste două depozite sunt legate de unitățile de ambalare ale fabricii de făină și de paste făinoase, astfel depozitarea produsului finit devine în totalitate automatizată. Cele două unități, dețin o capacitate de depozitare de 10.000 de paleți.

 

2012

Extinderea producției de ouă

Se termină reînnoirea și extinderea totală a sectorului de producție de ouă, conform regulamentelor stricte ale Uniunii Europene față de bunăstarea animalelor. La cele trei ferme de ouă, producția se desfășoară în cel mai igienic, modern mediu, iar alături de colectarea automată aceste ferme fac pe plac tuturor regulamentelor. Compania Gyermelyi își fortifică și mai tare poziția pe piață ca cel mai mare producător de ouă din Ungaria, 140 de milioane de ouă ajung în fiecare an din ferme în fabrici și pe piața de ouă.

 

2013_malom

2013

Moară nouă

În localitatea Gyermely se află deja două mori. În moara inaugurată în anul 2013 pe lângă grâul moale, se poate măcina și grâul dur, iar cu această inovație și ultimul element important din producția materiilor prime pentru fabrica de paste, intră sub aripa companiei. Producția de plante în verticală se îmbogățește cu semințe de grâu dur. Împreună cu capacitatea de măcinare, crește și capacitatea de depozitare a materiilor prime, se mai construiește un depozit modern în locația centrală, care este potrivit pentru curățarea și depozitarea a circa 100.000 de tone de grâu. O nouă mașină de ambalare este pusă în funcțiune în uzina de împachetare a făinii, pentru a face față cererilor de pe piață, care vor fi satisfăcute foarte ușor datorită acestui nou articol.

 

2014

Schimbare de design

Pe lângă evoluția tehnologiei, este foarte importantă și developarea produselor și a simbolurilor care să reprezinte marca. Ouăle, făina și pastele Gyermelyi se pun pe piață cu ambalaj nou bine gândit, cu elemente comune, care va consolida apariția pe piață a mărcii. Tot în această perioadă se reînnoiește și identitate corporativă a firmei.

2014 arculat12014 arculat2

 

2016

Centru de cultivare de plante în Somodorpuszta

Pe lângă noile accesorii, secția de cultivare a plantelor devine mai bogată cu un nou centru modern de agricultură, care se va putea conforma tuturor cerințelor pe termen lung. Secția de la Somodorpuszta, care este în centrul terenurilor cultivate și se intinde pe 7,2 hectare de pământ, devine gazda perfectă pentru întreținerea și depozitarea corectă al utilajelor agricole. Muncitorii din același departament, de acum vor lucra împreună într-un centru, o inovație ce aduce beneficii și eficiență în procesul de lucru. În cadrul investiției apare și un uscător de cereale cu performanță înaltă, alături de un spațiu impresionant de stocare a cerealelor.

2016 somodor

 

2017

Anul dezvoltărilor

În ultimii 10 ani, grupul de companii a dedicat 20 de miliarde HUF pentru investiții. Acest an este o piatră de hotar pentru companie, deoarece investițiile din acest an calendaristic depășesc chiar și 10 miliarde HUF. Până la mijlocul anului este gata de inaugurare o nouă fabrică de furaje cu performanță înaltă, modernă, care pune bazele noilor dezvoltări în domeniul aviculturii. Se termină de construit și cel de al treilea depozit mare cu o suprafață de depozitare de încă 10.000 de paleți, unde sunt puse în funcțiune dispozitive de stocare automate și autopropulsate. Începe construirea unei noi fabrici de paste, cu ajutorul căreia capacitatea de producție se va dubla, mai exact va crește la 70.000 de tone per an. Odată ce investiția este finalizată la începutul anului 2018, fabrica de paste Gyermelyi va deveni una dintre fabricile cheie ale regiunii.

 

2018.

Principala fabrică de paste din Europa Centrală

Au fost finalizate lucrările anilor trecuți. În 2018 s-a demarat activitatea la două unități noi de producție la Gyermely, o fabrică modernă de furaje și o nouă fabrică de paste. Odată cu apariția fabricii de furaje pentru animale cu o capacitate de 60.000 de tone/an, a devenit posibilă nu numai aprovizionarea propriei noastre populații de animale, ci și deservirea partenerilor externi, ceea ce a mărit și mai mult dimensiunea sectorului. În luna septembrie din acest an a fost dată în folosință Fabrica de paste 2. Astfel, capacitatea de producție a pastelor a crescut la 70.000 tone pe an, ceea ce depășește volumul întregii piețe de paste din Ungaria. Fabrica modernă funcționează cu sisteme de comunicare inclusiv procese logistice robotizate și automatizate. Odată cu investiția, consumul de energie a fost, de asemenea, redus semnificativ, astfel încât impactul specific asupra mediului a devenit, de asemenea, mai scăzută. Noile linii de producție a pastelor sunt, de asemenea, completate de noi mașini de ambalat, care fac posibilă satisfacerea unei game largi de nevoi de ambalare.

 

 

2020.

Ambalare în pungi cu bloc, dezvoltări ulterioare

Dezvoltarea liniei de producție pentru paste a continuat. În 2020, am pus în funcțiune noi linii de ambalare, astfel lansând pe piață produse în pungi bloc moderne, resigilabile, iar sistemul robotizat de depozitare pe verticală a fost modernizat. Fabrica noastră de furaje și-a mărit semnificativ vânzările într-un cerc de parteneri mulțumiți, aflat în continuă expansiune. În cadrul sectorului de morărit s-a construit o instalație de depozitare a grâului de 12.000 de tone, asigurând baza pentru extinderea capacității ulterioare, deoarece s-a finalizat planificarea investiției Moara III. În urma acordului tehnologic, construcția poate demara ...