Morărit

De când s-a deschis moara, scopul nostru a fost şi este de a produce făină de calitate superioară,
și de atunci, munca consecventă și-a aratat roadele: oferim fabricii de paste şi partenerilor noştri din industria de panificație, făină de calitate superioară.

 

Cele două materii prime în producție de paste făinoase sunt făină și ouăle. Ambele joacă un rol foarte important în calitatea produsului.
De la începuturi, ouăle proaspete au fost produse in Gyermely, activitatea în domeniul morăritului pe de altă parte a început în anul 1989. Vechea moară a avut o capacitate de producţie de 120 de tone pe zi, măcinând grâul cu mașini maghiare. Relația dintre Centrul de Cercetări Agricole al Academiei Maghiare de Științe și grupul de companii Gyermelyi este crucială pentru aprovizionarea ingredientelor prime, deoarece calitatea făinii depinde în principal de grâu. Pentru o făină de calitate deosebită, se poate utiliza numai grâu sănătos, pur și bine depozitat, cu calități bune în industria de panificatie. Nu este la fel de simplu, cum sună. Grâul perfect pentru noi, cu conținut ridicat de gluten este asigurat de către Institutul din Martonvásár, şi asta ne garantează seminţe de elită.

malom 1malom 2

Ramura producției de plante a grupului de companii lucrează cu aceste seminţe, şi le prelucrează în uzina de semănat. Moara furnizează semințele sigilate membrilor sistemului de producție, format din 250 de producători. Prin urmare, fermierii cresc grâul din semințele controlate utilizând tehnologia recomandată, apoi grâul este clasificat la recoltare și depozitat în funcție de diferite grade de calitate. În regiunea centrală a grupului de companii, s-a construit un depozit modern, cu o capacitate de stocare de 100.000 de tone. Toate depozitele au fost echipate cu linii de curățare, care garantează o calitate superioară constantă. Moara încearcă să îşi acopere întreaga cerere anuală de grâu. După recoltare se face o analiză, care va conține cei mai importanți parametri ai grâului stocat în depozitele societății și ale producătorilor. În lumina acestor date, putem amesteca metodic diferitele loturi pentru a menține calitatea constantă a făinii pe tot parcursul anului.

malom 3malom 4

Din anul 2013, două fabrici au început să macine grâul de pe terenurile din Gyermely. Capacitatea Morii I., care a fost construită după lucrările de reconstrucție din 2001, este de 300 de tone de grâu moale pe zi. Deschisă în 2013, Moara II. este capabilă să macine 200 de tone de grâu moale și 150 de tone de grâu dur pe zi. În Ungaria, acestea sunt considerate mărimi optime, pentru mori de capacitati mari. Cele două unități măcină o cantitate de 140.000 de tone de grâu pe an, datorită unei tehnologii speciale şi în funcție de calitatea grâului moale, 30-32% din această cantitate este adecvata pentru producerea făinii industriale. La fel ca în cazul grâului normal, compania monitorizează grâul dur din stadiul de însămânțare. Moara II. are o producție excepțională, şi este capabilă să furnizeze făină dură de calitate superioară, pentru gama noastră de paste Vita Pasta. Acţiunea de măcinare este controlată de calculatoare, și aşa nevoia de forță de muncă a unităților sunt minime. Datorită echipamentului eficient de filtrare a aerului, poluarea este de asemenea minimalizată. Tehnologia elvețiană Bühler utilizată la uzină, este igienică, sigură și economică.

Morile sunt echipate cu sisteme integrate de asigurarea calității ISO 9001, IFS și HACCP pentru siguranța alimentelor. Compania Gyermelyi produce făină industrială, făină fină, făină de pâine, făină de pâine semi-albă, făină de patiserie, tărâţe de grâu, germeni de grâu și grâu dur pentru clienții industriali și de consum. Acestea sunt distribuite şi comercializate la vrac, în saci sau în ambalaje de consum. Distribuim tărâțele produse în timpul măcinării la vrac dar şi în saci pentru producătorii de furaje, dar există şi o utilizare internă considerabilă a diferitelor tipuri de tărâțe.

malom 5